26 Şubat 2013 Salı

Yola Işık Düşünce - Bu 21 Mart’ın önemi üzerine…


21 Mart tarihi benim ruhsal gelişimimde her zaman çok önemli olmuştur. Her yıl, çoğunlukla yönettiğim gruplarla, bazen de yalnız olarak yaptığım çalışmalar, hayatımda büyük etkiler yaratmış, beni, çevremi, hatta mikrodan makroya, kozmosumu değiştirmiştir.

21 Mart Nevruz olarak bölgemizin ve eski Türklerin çok önemli bir günü. İran’da ışık yayan hükümdar Cemşit’in doğum günü. Alevi-Bektaşi inancında Hz. Ali’nin hem doğum günü, hem Hz. Fatma ile evlendiği gün, Hz. Muhammed’e nübüvvetin, Hz. Ali’ye velayetin verildiği gün. Zerdüşt dinine göre yılın başlangıcı, astrolojide de 21 Mart Koç burcuna girişle başlayan yeni yıla işaret ediyor.

21 Mart özellikle eski Mısırda en önemsenen tarih olmuş. Birçok mabette mimarlar, güneş ışınlarının sadece o özel günde, mabede özel açılarla girmeleriyle oluşan sürprizler yaratmışlar. Bunların en ilginci, ezoterik öğretilerin hiçbirinin makbul saymadığı Firavun II. Ramses’in yaptırdığı Abu Simbel tapınağı. Dağın içine oyularak yapılan tapınak öyle bir şekilde inşa edilmiş ki, 21 Mart günü güneşin doğuşuyla birlikte, güneş ışınları adım adım ilerleyerek tapınağın en ucundaki en kutsal bölüme ulaştığında, odadaki 4 tanrıya kadar ulaşmasına rağmen, karanlıklar tanrısı Ptah hariç, diğer üç tanrıyı aydınlatabiliyormuş. “Muş” diyorum çünkü bu tapınak baraj inşaatı nedeniyle sular altında kalma riski taşıdığında, inşasından binlerce yıl sonraki teknolojiyle, 1950’lerde yukarıya taşındığında, güneşin içeriye ulaşabilmesi ancak 22 Mart’a denk getirilebilmiş.

Bütün kadim öğretilerde, özellikle 21 Mart, yani bahar ekinoksu çok önemsenmiş. Çünkü gece ve gündüzün eşitlenip, üstelik gündüzün geceyi yenmeye başladığı bir gün olarak çok önemli bir sembolizmaya sahip. Bu yılki 21 Mart daha da önemli.

21.03.2013 ya da 03.21.2013 diye yazsak da, sanki her birinden 2’şer tane olan rakamların 3-2-1-0 gibi bir geri sayımı işaret etmesi de hoş. Ama asıl önemi, her bahar doğayı uyandıran cemreler gibi, ruhumuzun baharını da başlatması olacak.

Daha önce de yazdım, düalite ve monizm ve bunlara göre yaşayan insanlar birbirlerinden kopuyorlar. Kesişim kümesi çok küçüldü. 21 Mart bu kopuşu çok daha güçlü hissedeceğimiz bir dönemi başlatacak. Bir ve birlikte olmak isteyenler, başkalarını ve deneyimlerini engellememe terbiyesi almış olanlar, yerel ve güncele sığamayanlar, ve dünyada cennet isteyenler, diğerleriyle farklılaşacak. Bu zaten başladı ve sürüyor. Ama asıl büyük etki o zaman başlayacak.

Duygu çiçekleri, sevgi böcekleri, filozofların, şairlerin, kanalların, kısaca başkalarının sözlerini paylaşmanın yetmediğini görecekler. Dünya cennetinin tek yolunun, şimdiden orada yaşıyormuş gibi davranan insanlar tarafından açılacağını görecekler. Ve inanın, bu çok kolay da olmayacak.

Benim yakın ve derin çalışacağım dar bir grup da mesaisine bu güzel ve özel günde başlayacak. O günlere hazırlanmak için, onlara önerdiklerimi hepinize de önermek istiyorum.

Vücudunuz için birkaç günlük bir detoks yapın. Sonra eski beslenme alışkanlıklarına dönmeniz sorun değil, ama eski enerjili besinlerin vücudunuzda bıraktığı kalıntıları temizleyin.

Vücudunuzu gergin tutmayın. Özellikle sırt bölgesini, ama aslında bütün kaslarınızı gevşetin. Dengeleme çalışmalarını biliyorsanız muhakkak uygulayın.

Mutlak bir disiplinle, her gün, 5 dakika bile olsa, inanıyorsanız Tanrı’yla, inanmıyorsanız, bütün insanlar ve insanlıkla bir olduğunuzu imgeleyin. Beğenirseniz, bu blogdaki Duam çalışması çok uygun. http://profsmiley.blogspot.com/2012/04/duam.html

Son olarak, değişim, gelişim ve özgürlük için bazı bedellerin ödenmesi gerektiğini, maliyeti olmayan bir özgürlük olmayacağını hazmedin. Ve bunları ödemeye hazır olun. Bu sizi korkutmasın, çünkü zaten olacakJ.

Ve bu arada eğlenmeye devam edin. Şimdiden o cennetteymişiz gibi yaşamazsak, o cennetin kurulması gecikebilir, ve beklenenden de zor olabilir…

Neşeniz, bilir.

Sevgi ve Bilgi, paylaşılarak çoğalır.

Maksat Bir, rivayet muhtelif.

Sevgi ve ışık,

KOrkut.

PS: Bu metni mümkünse linkiyle, izin almadan her yerde ve herkesle paylaşabilirsiniz…

korkutkeskiner@gmail.com

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder